Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Porsiyon: 6 kişilik
Karnabahar ve Brokolili Makarna için Malzemeler
- 1 paket düdük makarna
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 su bardağı brokoli çiçeği
- 2 su bardağı karnabahar çiçeği
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr. haşlanmış kuru fasulye konservesi
- 1/4 çay kaşığı kara biber
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Karnabahar ve Brokolili Makarna Yapılışı
Geniş bir tencerede 2 ölçek tuzlu su kaynatın. Kaynamış suyun içerisine 1 paket düdük makarnayı dökün ve pişmeye bırakın.
Makarnalar pişerken, orta ateşte 2 yemek kaşığı yağ içerisinde ezilmiş sarımsakları pişirin. Brokoli ve karnabaharları ekleyin ve karıştırarak 1 dakika daha pişirin. 1/4 çay kaşığı tuz ekleyerek kapağı kapalı olarak 3 dakika daha pişirin. 2 yemek kaşığı tereyağ, 100 gr. kuru fasulye ve kalan 1/4 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Fasulyeler ısınana kadar ve sosun rengi hafif koyulaşana kadar pişirin (yaklaşık 5 dakika).
Makarnanın suyunu süzün. Bir tencere içerisinde süzdüğünüz makarna ile hazırladığınız sosu karıştırarak 1 dakika daha pişirin, tabağa aldığınız makarnalar üzerine parmesan peyniri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder