Lezzetli Tarifler

Buradasınız: ,

KAHVALTIDA FARKLI BİR TAT: KABAKLI OMLET

Kahvaltılık Omlet Tarifleri
Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Porsiyon: 2 kişilik

Patatesli, peynirli omletlere alıştık. Peki hiç kabaklı omlet denediniz mi? Biz denedik ve çok sevdik. Kahvaltıda tava işi ekstra bir tat olmazsa olmaz diyecekler için şiddetle öneriyoruz.

Kabaklı Omler için Malzemeler 
  • 2 büyük yumurta
  • 2 küçük boy kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 tutam tuz

Kabaklı Omlet Yapılışı

Bir yemek kaşığı zeytinyağını orta boy bir tavada orta ateşte ısıtın. Yapışmaz tava kullanmanız omletinizin şeklinin düzgünlüğü açısından önemli. 

Isıttığınız yağın içerisine dilimlediğiniz kabakları yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. İsterseniz sevdiğiniz baharatları da katabilirisiniz.

Ayrı bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın, içerisine 1 çay kaşığı su ekleyip iyice karışana kadar tekrar çırpın.

Yumurtaları tavadaki kabakların üzerinde gezdirin, yağ yeterli ısıya ulaştığı için için yumurtalar çabuk pişecektir, yaklaşık 2 dakikada. Alt yüzü pişen yumurtayı tersine çevirin (Tava içerisinde çeviremiyorsanız, geniş bir tabaktan yardım alabilirsiniz). Yumurtanın iki yüzü de piştikten sonra kabaklı omlet tarifiniz hazır!

Afiyet olsun.

Jülyen Usulü

Birbirine benzeyen sayısız tariflerin en iyilerini bir araya getirdik. Tarifi uygularken karşılaşabileceğiniz tüm olası durumları ve ne yapmanız gerektiğini ince ayrıntıları ile yazdık. Siz de tariflerimizi deneyin. Öneri ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü Önerisi

 

Bu Tarifleri Denediniz Mi?

  • © Jülyen Usulü™
    .