Lezzetli Tarifler

Buradasınız: ,

MUZLU MAGNOLIA TARİFİ

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri


Tatlı kriziniz tutabilir, çat kapı misafiriniz gelebilir.. İşte size hem pratik hem de lezzetli bir sütlü tatlı tarifi: Muzlu Magnolia. 

Hazırlanma Süresi: 30 dakika
Posiyon: 6-7 kişilik



Magnolia Kreması İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1  paket vanilya
  • 1 paket krema

Servis Sunumu İçin Malzemeler

  • 1 paket bebe bisküvisi / pötibör bisküvi 
  • Muz veya çilek
  • Damla çikolata
Not: Bol bisküvi sevenlere 2 paket bebe bisküvisi ya da pötibör bisküvi kullanmaları önerilir.

Muzlu Magnolia Yapılışı

Sırası ile 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un (tepeleme koymamanız önerilir, un acı ise magnolia da acı olabilir) ve 1 yumurta sarısını orta boy tencereye koyarak karıştırın, daha sonra orta ateşte ocakta karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra puding kıvamına gelen iç kremanızın içerisine 1 paket vanilya ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan iç kremanızın içerisine 1 paket hazır kremayı da ekleyip karıştırın. Eğer topaklanma olursa mikser aracılığıyla gerekli kıvamı tekrar yakalayabilirsiniz.

Bisküvileri robota çekerek ya da döverek ufalayın. Muzları (ya da çilekleri) dilimleyin. 

Kaselerinizin tabanını iç krema ile kaplayın üzerine bisküvilerden bir kat ekleyin ve üzerine muzları (ya da çilekleri) dizin. Tekrar ikinci bir krema, bisküvi ve muz katı yapın.

Tarifte son adım: Süsleme. Kaselerin son katına ince tabaka krema serin ve üzerine bisküvi, damla çikolata veya fındık ile süsleyin. Çakıl çikolatalar da çok yakışacaktır. 

Afiyet olsun!

Jülyen Usulü

Birbirine benzeyen sayısız tariflerin en iyilerini bir araya getirdik. Tarifi uygularken karşılaşabileceğiniz tüm olası durumları ve ne yapmanız gerektiğini ince ayrıntıları ile yazdık. Siz de tariflerimizi deneyin. Öneri ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü Önerisi

 

Bu Tarifleri Denediniz Mi?

  • © Jülyen Usulü™
    .