- Puding ile petibör bisküvi karışımı yalancı mozaik pasta tarifinden sıkılanlar için parmakları yedirecek pratif bir tarif.
- Mozaik Pasta İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 paket sade pötibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- Çikolata Sosu Tarifi
- 100 ml. (yarım paket) hazır krema
- 100 gr. çikolata
- Süsleme
- Muz ya da çilek
Mozaik Pasta Yapılışı
Bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı erittikten sonra tencerenin içerisine 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı tepeleme kakao koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Puding gibi katı bir kıvama gelmesini beklemeyin, pudinge kıyasla daha sıvı bir karışım elde edeceksiniz. Kaynayan karışımı ocaktan alıp ılıması için dinlendirin. Bu sürede bisküvileri elinizle parçalayın.
Yarım paket (100 ml.) kremayı bir tavada ya da tencerede kaynayana kadar ısıtın ve içerisine çikolataları (100 gr.) atın. Çikolatalar eriştirip kremanın beyaz rengi kaybolana kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Ilıyan kakolu karışımı bisküviler ile karıştırın. Dilerseniz bir kalıp içerisine yerleştirin ya da streçe sararak elle şekil verin. Yarısını kalıba döküp arasına meyve koyduktan sonra diğer yarısını da ekleyerek pastanın arasında meyve katı da yapabilirsiniz. Daha sonra bu kalıbı buzdolabında bir süre dinlenmeye bırakın.
Dinlendirdiğiniz pasta kalıbını dolaptan çıkarıp üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün, üzerine meyveleri yerleştirin. Afiyet, bal, şeker olsun da kalori olmasın. ☺
0 yorum:
Yorum Gönder