Lezzetli Tarifler

Buradasınız: , ,

ÇİKOLATA PARÇACIKLI MUFFİN

Kek Muffin Tatlı Tarifleri
Hazırlama Süresi: 15 dakika 
Pişirme Süresi: 20 dakika
Porsiyon: 12 kişilik

Çikolata Parçacıklı Muffin için Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 karbonat
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı çikolatalı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1/4 su bardağı parça çikolata (ya da damla çikolata)
Not: İsteğe bağlı tarif içerisinde dövülmüş fındık kullanabilirsiniz.


Çikolata Parçacıklı Muffin Yapılışı

Fırını önceden 190 dereceye ayarlayarak ısıtın. 12 muffin kabını yağlayın. (Muffin kaplarınız yoksa kağıt bardak da kullanabilirsiniz.)

Küçük bir kasede 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yarım çay kaşığı karbonatı karıştırın.

Geniş bir diğer kapta 4 yumurtayı yaklaşık 3 dakika mikser ile çırpın. İçine 1 su bardağı çikolatalı süt, 1 su bardağı yulaf, 1 su bardağı toz şeker (çikolatalı sütün içerisinde de şeker olacağı için buradaki şeker miktarını az kullanmak isteyebilirsiniz), 1 su bardağı dövülmüş fındık parçalarını ekleyin. Daha sonra un karışımınızı azar azar ekleyerek karıştırın. Topaklanmalar yok olana kadar karıştırmaya devam edin.

Hazırladığını kek karışımını muffin kaplarına (ya da küçük kek kalıplarına) dökün. Kalıpların tamamını kek ile doldurmayın, üçte ikisi boş kalacak şekilde kek kalıplarını doldurun.

Yaklaşık 20 dakika önceden ısıttığınız fırında kekleri pişirin. Üzeri hafif kızardığında keklerden birine bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdana sıvı bulaşmıyorsa, kekiniz pişmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra kekleri soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Jülyen Usulü

Birbirine benzeyen sayısız tariflerin en iyilerini bir araya getirdik. Tarifi uygularken karşılaşabileceğiniz tüm olası durumları ve ne yapmanız gerektiğini ince ayrıntıları ile yazdık. Siz de tariflerimizi deneyin. Öneri ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü Önerisi

 

Bu Tarifleri Denediniz Mi?

  • © Jülyen Usulü™
    .