Az yağlı, hafif bir lezzet: Fırında Kabak Mücveri.
Hazırlanma Süresi: 40 dakika
Posiyon: 8 kişilik
Fırında Kabak Mücveri için Malzemeler
- 5 orta boy kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- 15 adet maydanoz
- 2 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı un
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 ölçek tuz
- 100 gr. beyaz peynir
5 orta boy kabağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kabağın en iç kısmını (çekirdekli bölge) eklemeyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu iyice sıkın. Suyunu sıktığınız kabakları karıştırma kabına alın. 1 orta boy kuru soğanı da soyup rendeledikten sonra iyice suyunu sıkarak kabakların üzerine ekleyin. Çay bardağının üçte biri kadar sıvı yağ, küçük küçük doğranmış yarım demet dere
otu, 15 adet maydanoz, 1 ölçek tuz ekledikten sonra ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları ekleyin. 1 çay bardağı un ve 1 adet kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra 100 gr. beyaz peyniri de çatal yardımı ile ezdikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Bu karışımınız çok sulu olduysa, un ekleyerek dengeyi sağlayabilirsiniz.
otu, 15 adet maydanoz, 1 ölçek tuz ekledikten sonra ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları ekleyin. 1 çay bardağı un ve 1 adet kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra 100 gr. beyaz peyniri de çatal yardımı ile ezdikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Bu karışımınız çok sulu olduysa, un ekleyerek dengeyi sağlayabilirsiniz.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepside pişirebileceğiniz gibi ince tabaka halinde yağladığınız tepsiye mücverin yapışmaması için yağın üzerine ince tabaka un serperek de pişirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırını 200 dereceye ayarlayarak üzeri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
Sunum Önerisi: Yoğurt, fırında kabak mücverine çok yakışıyor. :)
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder