Lezzetli Tarifler

Buradasınız: ,

FIRINDA KABAK MÜCVERİ

Ana Yemekler Sebzeli Yemekler
Az yağlı, hafif bir lezzet: Fırında Kabak Mücveri. 

Hazırlanma Süresi: 40 dakika
Posiyon: 8 kişilik

Fırında Kabak Mücveri için Malzemeler 

  • 5 orta boy kabak 
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 15 adet maydanoz
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay bardağı un
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 ölçek tuz
  • 100 gr. beyaz peynir


Fırında Kabak Mücveri Yapılışı

5 orta boy kabağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kabağın en iç kısmını (çekirdekli bölge) eklemeyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu iyice sıkın. Suyunu sıktığınız kabakları karıştırma kabına alın. 1 orta boy kuru soğanı da soyup rendeledikten sonra iyice suyunu sıkarak kabakların üzerine ekleyin. Çay bardağının üçte biri kadar sıvı yağ, küçük küçük doğranmış yarım demet dere
otu, 15  adet maydanoz, 1 ölçek tuz ekledikten sonra ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları ekleyin. 1 çay bardağı un ve 1 adet kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra 100 gr. beyaz peyniri de çatal yardımı ile ezdikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Bu karışımınız çok sulu olduysa, un ekleyerek dengeyi sağlayabilirsiniz. 

Yağlı kağıt serilmiş bir tepside pişirebileceğiniz gibi ince tabaka halinde yağladığınız tepsiye mücverin yapışmaması için yağın üzerine ince tabaka un serperek de pişirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırını 200 dereceye ayarlayarak üzeri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. 

Sunum Önerisi: Yoğurt, fırında kabak mücverine çok yakışıyor. :)

Afiyet Olsun.

Jülyen Usulü

Birbirine benzeyen sayısız tariflerin en iyilerini bir araya getirdik. Tarifi uygularken karşılaşabileceğiniz tüm olası durumları ve ne yapmanız gerektiğini ince ayrıntıları ile yazdık. Siz de tariflerimizi deneyin. Öneri ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü Önerisi

 

Bu Tarifleri Denediniz Mi?

  • © Jülyen Usulü™
    .