Lezzetli Tarifler

Buradasınız: ,

İÇİ DOLGULU KAKAOLU KEK

Kakaolu Kek Tatlı Tarifleri
Hem yapması hem de yemesi keyifli pratik bir tarif. Misafirleriniz bu keke bayılacak!

İçi Dolgulu Kakaolu Kek İçin Malzemeler 
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Dolgu Kreması İçin Malzemeler
  • 1 paket vanilyalı Crème Olé
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
Üzeri için Malzemeler
  • Fındıklı çikolata sosu
  • Dövülmüş fındık
  • 1 su bardağı süt


İçi Dolgulu Kakaolu Kek Yapılışı

3 yumurtayı 1 su bardağı şeker ile çırpın. 1 su bardağı süt, 2 su bardağı un, birer paket vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 3 yemek kaşığı kakaoyu da ilave ettikten sonra önce kaşıkla karıştırın, mutfak batmasın, sonra tekrar mikser ile kıvamı bulana kadar karıştırabilirsiniz. :)

Pişirdikten sonra kalıba yapışmaması için yağladığınız kalıba (ya da tepsiye) ince tabaka halinde un serpin. Bu un kekinizi kalıptan kolayca ayırmanıza yardımcı olacaktır. Kalıp yerine düz bir tepsi kullanıyorsanız, tepsiyi yağlamak yerine yağlı kağıt sermeyi de tercih edebilirsiniz. Bu tarifte yağlı kağıt kullanılmadan un serpme yöntemi uygulanmıştır.

Kekinizin kabarma oranı tepsinizin ya da kek kalıbınızın boyutuna göre değişebilir. Kalıp/tepsi büyüdükçe kek daha az kabaracaktır. Bu tarifte klasik ortası oyun kek kalıbı kullanılmıştır. 

Hazırladığınız keki 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Soğumadan önce kalıptan ya da tepsiden çıkarmaya çalışmayın, sabırlı olun. :)

Dolgu Kreması Yapılışı

1 paket vanilyalı Crème Olé ve 1 paket toz krem şantiyi karıştırma kabına dökün. Üzerine 2 su bardağı süt ilave edin. Yine mikser ile karıştırmadan önce etrafa saçılmaması için öncesinde kaşık yardımı ile karıştırın. Dolgu kreması kıvama geldikten sonra buz dolabında soğumaya bırakın. Aman dikkat, donmasın!

Soğuyan keki kalıptan çıkardıktan sonra yatay olarak ikiye ayırın. Taban olarak kullanacağınız parçasının ortasını havuz biçiminde oyun. Havuzun içerisine kremayı sürün. Kremayı kaşık yardımı ile koyabilirsiniz ancak bu size biraz zorluk yaşatabilir. Bunun yerine krema enjektör pompası ile rahatlıkla kek havuzunun içerisini doldurabilirsiniz. Krema dolgusunu tamamladıktan sonra ikiye ayırdığınız kekin diğer katını bu kekin üzerine kapatın.

En Eğlenceli Aşama: Süsleme

1 paket hazır fındıklı çikolata sosunu 1 bardak süt ile karıştırın. Pudingden daha az yoğun, akışkan bir kıvam elde edene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Fındıklı çikolata sosu yerine klasik çikolata sosu da kullanabilirsiniz, ancak tadı biraz acımsı olur. Bu sebeple şiddetle fındıklı çikolata sosunu öneriyoruz.

Hazırladığınız fındıklı çikolata sosunu kekinizin üzerine dökün ve sonrasında dövülmüş fındıkları serpin. 

Bonus Öneri: Kalan dilimleri buzdolabında saklamak kekin kurumasına ve kremanın donmasına neden olacaktır. Bu sebeple kekinizi buzdolabına koymayın.

Tarif hazır, afiyet olsun!


Jülyen Usulü

Birbirine benzeyen sayısız tariflerin en iyilerini bir araya getirdik. Tarifi uygularken karşılaşabileceğiniz tüm olası durumları ve ne yapmanız gerektiğini ince ayrıntıları ile yazdık. Siz de tariflerimizi deneyin. Öneri ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü Önerisi

 

Bu Tarifleri Denediniz Mi?

  • © Jülyen Usulü™
    .